blomkvist.blogg.se

Förlovad med min stora kärlek och tillsammans har vi Isabella ❤

Livet som mamma

Publicerad 2014-02-26 08:36:02 i Allmänt,

Hej! Allt bra? 
Här är det bara fint.. Ska verkligen försöka uppdatera oftare! Men ni måste också bli bättre på att kommentera;)

Jag ser att jag inte skrivit så mkt om livet som mamma. Men jag älskar det! De tre första månaderna va man i en bubbla! Jag hade sån energi, trots alt nytt och att Isabella vaknade två ggr per natt för att amma. Jag bokade upp typ tre träffar per dag och kände absolut inte för att bara vara hemma och ta det lugnt. Idag sover hon hela nätter (någon enstaka gång har hon vaknat för sin hosta nu när hon varit förkyld, men de flesta nätter sover hon igenom), men jag har inte samma energi som innan. Det har väl kommit i kapp en. Eller så var det bubblan man levde i som gav så mkt! Hormonerna bra sprutade!!! :)
Och jag kan säga: Det blir bara roligare och roligare!! Det är verkligen så. Nu är Isabella en egen individ.. En liten gladfis! Hon håller på att få tand nummer 2! Jag ser att den snart kommer att bryta igenom. Hon har inte direkt varit påverkad av tänderna! Vid första tanden hade hon lite feber och va lite gnällig, men inget anmärkningsvärt. 
Igår va hon lite gnällig och va inte alls trött när det var läggetajm. Hon somnade inte förrän halv 9!! I vanliga fall lägger hon sig halv 7. Kanske tanden?
Hon vaknar alltid mellan 6 och 7.. Igår vaknade hon dock 5.15😳 Inte okej!!! Haha.. Idag 6.15.. Det är helt okej.. Ah, jag ska inte säga nått. Markus tar alltid morgnarna! Vi är så glada att vi har Noel, , Chloe, William och Elly! Bästisarna🙏 och givetvis alla andra kompisar också!! Noel är i och för sig hennes kille! Haha precis som Chloe och hennes Oliver❤ 

Vi va och gungade dag. Första gången och Isabella bara satt hon studerade.. Typiskt henne! Så söt!!! Haha.. Fick inget skratt.. Aja hon måste komma in i det. Vanemänniska ! Haha Noel älskar att gunga:)Isabella kryper inte än. Men står på fyra ben (krypställning) och gungar haha... Icke framåt än!!! Hon kan dock stå, typ hur läge som helst, mot ett stöd. 
Och hon kan säga, dada, baba, papa (?) och några gånger har hon sagt mama (när hon varit ledsen och velat ha mat). Ja, jag ammar fortfarande! Hon äter bara middag mitt på dagen och gröt på kvällen:) 

Nog om det.. Idag ska vi och kolla blommorna till bröllopet! Hoppas det blir bra, och att vi har bättre tur än Emma! 
Sen, förhoppningsvis, en dejt med Bompi👍😊

Ha en fin onsdag! Kram på er

Lördag

Publicerad 2014-02-22 09:45:54 i Allmänt,

Hej på er! Det blir tyvärr inte mkt uppdatering.. Vet inte varför egentligen. Tar inte lång tid och den lilla tiden har jag! Men är liksom ingen rutin och då glöms det bort:) 

Festade till det förra helgen. Va riktigt trevligt.


I veckan skulle det va babyträff men slutade med mig och Tjogge bara;) 


Nu ska jag snart och träna.. Sen jobba och sen ska vi hem till Tjogge för lite fotboll och mat:))
Alla hjärtansdag

Publicerad 2014-02-14 19:15:55 i Allmänt,

Hoppas ni alla har en underbar alla hjärtansdag ❤❤❤

Älsklingen överraskade med lite smått och gott till oss! Världens finaste skor till lillan i sommar😍 Och lite blommor och gott italienskt vin till mig😋 Men kortet va det bästa.. Tänk att lite fina ord/text kan göra en så himla lycklig?! ❤Sluta försöka göra barn könsneutrala

Publicerad 2014-02-12 20:04:05 i Allmänt,

Psykolog: Sluta försöka göra barn könsneutrala

Vi måste behandla pojkar och flickor olika – för att ge dem samma chans i livet.


Att vi föräldrar vill att våra barn ska utvecklas efter sina förutsättningar och inte hämmas av stereotypa könsroller om hur en kille eller tjej ska vara är inget nytt. Personalen i förskolan och skolan har också under många år försökt motverka traditionella könsroller. Trots det är fortfarande 98 procent av förskollärarna kvinnor. Män begår också fortfarande mer än 90 procent av alla våldsbrott. Så vi har inte lyckats särskilt bra.

Många genusfundamentalister säger nu att om vi bara försöker skapa könsneutrala barn genom att behandla pojkar och flickor exakt lika så löser vi problemet. Vi ska ge dem könsneutrala namn och leksaker, börja använda ordet ”hen”, förbjuda flickor från att klä sig i rosa och välja genuscertifierade förskolor. Förskollärarna ska agera könspoliser, slänga ut dockvrån och avstyra alla typiska kill- och tjejlekar.

Men den strategin kommer inte att lyckas, för kön är inte bara en social konstruktion. Alla skillnader mellan pojkars och flickors beteende beror inte på att vi behandlar flickor och pojkar olika. Den som offentligt vågar ifrågasätta den feministiska genusdoktrinen utsätts för personangrepp, hånas och förlöjligas.

En som haft modet att göra det är Martin Ingvar, professor i klinisk neurovetenskap vid Karolinska institutet. I en statlig utredning konstaterar han att det visst finns genetiska orsaker till skillnader mellan pojkars och flickors beteende.

Hjärnan utvecklas exempelvis olika hos pojkar och flickor. Flickors hjärna är störst när de är tio, elva år, medan pojkars hjärna blir det först senare. Kvinnor har fler förbindelser mellan vänster och höger hjärnhalva. Pojkar och män har mer av hormonet testosteron, en orsak till att de är mer aggressiva och har fler tillfälliga sexuella förbindelser. Flickor som under fosterstadiet fått ovanligt mycket testosteron på grund av en ämnesomsättningsrubbning hos modern är betydligt mer pojkaktiga både i sin lek och i sitt beteende.

Flickor är mer språkligt begåvade än pojkar. De är mer ambitiösa och motiverade och har bättre betyg i alla ämnen utom idrott. Dubbelt så många flickor läser vidare vid universitet och högskola. De har däremot sämre psykisk hälsa, framförallt i tonåren. Förmodligen för att de har en medfödd större sårbarhet.

Vi ska inte göra våld på naturen och försöka skapa könsneutrala barn. Ska de utvecklas optimalt och inte hämmas av biologiska skillnader och stereotypa könsroller ska vi i stället behandla dem olika. Men inte på det traditionella sättet där pojkar att vara tuffa och coola och flickor söta, tysta och snälla.

Vi ska medvetet träna pojkar att bli bättre på att kontrollera sin ilska och inte hävda sig genom att trycka ner andra. Vi behöver motivera dem att ta skolan på större allvar och utveckla sin känslomässiga intelligens och sociala kompetens. Annars kommer många av dem att 20 år senare vara olyckliga, lågutbildade, arbetslösa, frånskilda män.

Vi behöver medvetet lära flickor att tro på sig själva, att våga säga ifrån och ibland tänka lite mer på sig själva. Uppmuntra dem våga satsa, ta risker, men inte ställa så höga krav på sig själva. De måste inte vara snygga, smala, smarta och sexiga för att duga.

Ska vi ge pojkar och flickor lika stor chans att lyckas i livet kan vi inte undervisa dem på samma sätt i skolan. Pojkar är inte lika bra som flickor på att ta ansvar för sitt eget lärande och arbeta på egen hand. De behöver mer lärarledd undervisning i helklass. Med samma pedagogik ökar klyftan ännu mer mellan pojkars och flickors betyg och chanser att lyckas i livet och pojkarna blir de stora förlorare.

Alf B Svensson

Helgen

Publicerad 2014-02-10 08:42:11 i Allmänt,

Hej! Hoppas ni sovit gott och att veckan börjar på bäst sätt.. Min vecka börjar alltid med en kopp kaffe framför Nyhetsmorgon! Älskar detta livet;) 

Helgen har varit full rulle.. I fredags hade vi möte med toastmastrarna. Åt tacos och hade mys❤
Lördagen startade jag med träning. Sen blev det spontant till Emma och Martin. De bjöd på världens godaste middag och efterrätt! Oxfilé, potatisgratäng, wiskey-sås och nått italienskt bröd (kommer ej ihåg vad det heter).. Sen bjöds det på chokladkaka med fluff och bär:)) vi va barnfria.. Mamma och Micke va här hemma och passade henne.. Eller hon sov så de fick inte mysa med henne riktigt.. Sen i söndags va det dax för husvisning (ja nu har vi börjat vår jakt) och då fick de leka med Bellis så länge:) därefter blev det fika hos Carro och Jepser.. 

På Bellis somnade som vanligt vid halv 7.. Men sen vaknade hon halv elva och hade massa slem i halsen och va så ledsen:( kl 24 kunde hon somna efter lite mat.. Lillan❤ Annars är hon inne i en bra och harmonisk period.. Sover hela nätter utan att äta och är på gott humör under dagarna... 

Nä nu ska jag ringa Tjogge! Puss på erHej svek

Publicerad 2014-02-09 09:35:42 i Allmänt,

Blir inte så ofta jag skriver längre.. Veckorna flyter på och fylls av massa mys med andra mammor, lite babysim, lite egen träning, goda middagar mm mm.. Isabella växer så det knakar;) Och utvecklas i mega fart.... Nu mera pussas hon medvetet, pratar för fullans sky, sätter sig i krypställning men vet inte hur hon ska krypa framåt. Hon liksom försöker hoppa framåt:) Babysimmet uppskattas mer och mer.. Hon står upp vid bord.... Superstarka ben💪 En första skymt av en blivande tand börjar synas i tandköttet.. Så den kommer nog snart!
Och hon äter ett mål mitt på dagen och gröt på kvällen. Hon har då slutat äta på natten och sover igenom den, sååå skönt:))) 
Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela